Керівництво Патрульної поліції України та представники посольства США обговорили результати співробітництва (ФОТО)

clock
08.12.2016 12:07

Заступник міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Анастасія Дєєва та начальник Департаменту патрульної поліції України Євген Жуков зустрілись з представниками Посольства США. Американську делегацію очолив координатор програм допомоги США, Посол Кліффорд Бонд.

На зустрічі обговорювали результати співробітництва Департаменту Патрульної поліції України в рамках програм допомоги від Уряду США та плани реформування на майбутній рік.

«Хочу подякувати Посольству США за допомогу, що відчувалась  з перших днів реформи. Завдяки вашим експертам нам вдалося створити нову поліцію, якій довіряють», – сказала Анастасія Дєєва.

Посол США відзначив, що позитивні результати української сторони у розбудові правоохоронної системи нового зразку очевидні.

«Завдання, які ви ставите перед собою є дуже амбітними, але я вірю, що ви зможете втілити їх у життя. Ми готові і надалі надавати допомогу вашим зусиллям щодо трансформації правоохоронних органів,» – наголосив Кліффорд Бонд.

В свою чергу начальник Департаменту патрульної поліції України Євген Жуков наголосив на практичних досягненнях у роботі, зокрема забезпеченні громадської безпеки під час масових заходів. Під час футбольного матчу «Динамо-Бешикташ» турецькі вболівальники намагалися влаштувати безпорядки та спровокувати бійку.

«Завдяки новому обладнанню та тренінгам від наших партнерів, поліцейським вдалося вгамувати натовп та запобігти травмуванням. Не постраждав жоден вболівальник чи поліцейський,» – повідомив Євген Жуков.

На завершення зустрічі сторони обговорили плани реформування та співпраці  на 2017 рік, особливий акцент було зроблено на позитивній динаміці реформування правоохоронної системи України.

«Сьогодні ми продовжуємо будувати містки між острівками наших реформ і сподіваємося, що посольство США і надалі підтримуватимете цей комплексний процес,» – резюмувала Анастасія Дєєва.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали