Керівництво МВС та Нацполіції обговорило з канадською делегацією питання двостороннього співробітництва (ФОТО)

clock
15.02.2017 10:11

Зустріч заступника міністра внутрішніх справ України з питань європейської інтеграції Анастасії Дєєвої, голови Національної поліції України Сергія Князєва з Надзвичайним та Повноважним Послом Канади в Україні Романом Ващуком пройшла у Міністерстві внутрішніх справ України сьогодні, 15 лютого.

У заході також взяли участь радник з політичних питань Посольства Канади в Україні Анн Матсон Гаус, комісар з питань торгівлі організації Глобальна політика Канади в Україні Росс Демків, командувач поліції та старший поліцейський радник канадської поліцейської місії в Україні Хілтон Смі та представник організації «Agriteam Canada» Том Монастирсткі.

Метою зустрічі стало обговорення питань двостороннього співробітництва та питань співпраці в напрямку проведення тренінгів для Національної поліції України.

За словам Анастасії Дєєвої, для МВС важливо, що партнери з Америки та Канади тісно співпрацюють з міністерством від самого початку реформи Національної поліції.

«Я рада, що у нас вийшла така продуктивна співпраця. І хочу запевнити, що адміністрація МВС завжди поряд у ефективній реалізації проектів з реформування Національної поліції України та роботи з міжнародними партнерами», – зазначила заступник міністра внутрішніх справ з питань євроінтеграції.

За словами голови Національної поліції України Сергія Князєва, бажання реформувати поліцію є не лише у вищого керівництва, а й у всіх працівників Національної поліції України.

«Ми будемо продовжувати реформування. І, звісно, ми не повинні забувати, що наша основна задача – це надання правоохоронних послуг громаді. Суспільство нас критикує. І це добре. Проте, на мою думку, з усіх правоохоронних відомств ми просунулися вперед більше за всіх. Ми будемо аналізувати ті помилки, яких припустилися протягом останнього року, однак ми не будемо зупинятися», – сказав Сергій Князєв.

Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук підкреслив, що сьогодні канадська команда є надійним партнером у реформі Нацполіції України.

«Ми прийшли, аби підтримати вашу реформу. Наша команда приїхала не теоретизувати, а працювати із вами практично. Наша мета – не реформа заради реформи, а реальні якісні та необхідні зміни й зниження злочинності», – зазначив Роман Ващук.

Члени делегації додали, що їхня мета – співпрацювати з усіма підрозділами Нацполіції на шляху втілення реформи.

«Ми бачимо чудові результати і плануємо співпрацювати й надалі. Дуже пишаємося, що могли співпрацювати у багатьох сферах. І продовжуватимемо активно працювати, як з представникам Міністерства, так і з різними підрозділами Нацполіції», – зазначили під час зустрічі представники канадської делегації.

Наприкінці зустрічі голова Нацполіції Сергій Князєв відмітив, що його основна мета, аби суспільство зрозуміло, що поліцейський сервіс стає ближчим, якіснішим та оперативнішим.

Нагадаємо, у грудні минулого року міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час офіційного візиту до Канади обговорив з канадськими колегами можливість обміну офіцерами правоохоронної системи для навчання.

Також у 2017 році Канада надасть 8,1 млн. доларів на розбудову поліції. 6,6 мільйонів доларів будуть спрямовані на підвищення кваліфікації українських правоохоронців фахівцями та тренерами канадської поліції. 1,5 мільйони доларів передбачені для сучасного технічного оснащення поліцейських підрозділів та управлінь. Підтримка буде надана через Канадську комерційну корпорацію – офіційну агенцію Уряду Канади, діяльність якої координується Міністерством міжнародної торгівлі Канади.

 

Департамент комунікації МВС України

фото Андрія Новицького

Схожі матеріали