Керівництво МВС України вшанувало ліквідаторів чорнобильської аварії (ФОТО, ВІДЕО)

clock
26.04.2016 09:32

З нагоди 30-ї річниці Чорнобильської трагедії на території Міністерства внутрішніх справ України відбулося вшанування жертв катастрофи. В урочистостях взяли участь заступник міністра МВС Сергій Яровий, керівники центральних органів влади та очільники відомств міністерства.


Рівно 30 років тому український народ спіткала катастрофа, що змінила життя мільйонів людей. З перших хвилин атомної трагедії до боротьби стали сотні тисяч наших співвітчизників, з них – 33 тисячі працівників пожежної охорони, органів внутрішніх справ та військовослужбовців внутрішніх військ МВС. 

Подвиг наших ліквідаторів гідно відзначений державою. Троє пожежних удостоєно звання Героя Радянського Союзу, четверо - звання Героя України (посмертно), 750 працівників - державних нагород Радянського Союзу та України. 

 

Пам'ять своїх загиблих колег-ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС було вшановано хвилиною мовчання. Потім посадовці звернулися до колег та присутніх на заході членів сімей ліквідаторів зі словами пошани та вдячності героям. Після цього відбулося урочисте покладання квітів до меморіалу «Алея слави учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС», що знаходиться на території Міністерства. 


«З Чорнобилем ми пов’язані на віки. Тому чим далі, тим ясніше усім нам треба розуміти: обов’язком усіх держав, усіх народів світу має бути щоденний антирадіаційний захист нашої планети, особливо в наш тривожний час розгулу міжнародного тероризму, жахливої, агресивної війни Російської Федерації на Сході України, анексії Росією Криму і Севастополя, бандитських дій сепаратистів та їхніх прибічників», – зазначив голова Української Асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС  Василь Дурдинець. 


Підрозділи МВС знаходяться у зоні відчуження і сьогодні, з гідністю виконуючи ті завдання, що стоять перед ними. 
«Залишається чимало питань – забезпечення  правопорядку у зоні відселення, посилення контрольно-пропускного режиму, охорони кордону», – наголосив заступник міністра МВС Сергій Яровий.


Протягом всіх років, що минули від дня трагедії, Міністерство не залишало наодинці зі своїми проблемами жодного, хто в ту лиху годину був у центрі подій. Спільно з  Українською Асоціацією «Чорнобиль» органів та військ МВС ліквідаторам постійно надавалась правова, соціальна допомога, медичне забезпечення та надавалось житло.

 


Також протягом заходу відбувся мітинг-реквієм, на якому священнослужителі УПЦ Київського патріархату відслужили панахиду за жертвами аварії. 

Департамент комунікації 
МВС України

Схожі матеріали