Керівництво Держприкордонслужби зустрілося з представниками ОБСЄ в Україні (ФОТО)

clock
18.10.2016 08:02

17 жовтня в Адміністрації Держприкордонслужби України відбулася чергова зустріч Першого заступника Голови Державної прикордонної служби генерал-лейтенанта Василя Серватюка із Першим заступником Глави Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александром Хугом.

Метою зустрічі було обговорення питань розвитку подальшого співробітництва та підтримки взаємодії між Адміністрацією Державної прикордонної служби України та СММ ОБСЄ в Україні, особливо в контексті виконання Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів від 21 вересня 2016 року.

Сторони коротко підбили підсумки результатів діяльності за минулий місяць та поінформували про важливі зміни.

Перший заступник Голови Держприкордонслужби України розповів про здійснення поетапного переносу контрольного пункту в’їзду-виїзду «Зайцеве» ближче до лінії розмежування з метою забезпечення безпеки громадян та спрощення пропускних операцій.

Перший заступник Глави СММ ОБСЄ наголосив, що Місія продовжує здійснювати моніторинг процесу розведення сил і засобів, а також наполягати на необхідності отримання необмеженого доступу до ділянок розведення в районах н.п. Станиця Луганська, н.п. Золоте і н.п. Петрівське, як це передбачено Рамковим рішенням.

Сторони погодилися, що КПВВ «Станично-Луганське» має символічне значення в регіоні, тому що залишається наразі єдиним діючим контрольним пунктом в’їзду-виїзду в межах Луганської області, що дозволяє здійснювати пропуск осіб через лінію розмежування, а також запобігти виникненню масових заворушень цивільних осіб та проблем гуманітарного характеру. Успішне розведення сил і засобів в районі Станиці Луганської дозволить відновити довіру в регіоні та перейти до поступової розбудови КПВВ, зокрема - зруйнованого залізничного моста.

Водночас, представники Держприкордонслужби та СММ ОБСЄ наголосили на необхідності відновлення роботи КПВВ «Золоте» в межах дорожнього коридору «Стаханов – Золоте – Гірське – Лисичанськ», що, на жаль, наразі не функціонує.

Під час зустрічі Василь Серватюк зазначив, що Державна прикордонна служба України й надалі готова надавати всебічну підтримку та допомогу в опрацюванні шляхів наближення та розгортання нових передових патрульних баз СММ ОБСЄ поблизу тимчасово неконтрольованої ділянки українсько-російського державного кордону, а також всебічно сприяти роботі СММ ОБСЄ щодо моніторингу розведення сил і засобів вздовж лінії розмежування.

Зустріч в черговий раз підкреслила налаштованість Сторін до послідовної та тісної співпраці.

За матеріалами АДПСУ

Схожі матеріали