Канада направить експертів для навчання українських правоохоронців (ФОТО)

clock
07.12.2016 14:35

Проект міжнародної технічної допомоги, загальна вартість якого більше 21 млн. канадських доларів, знаходиться в процесі реєстрації. В рамках співпраці Канадською королівською кінною поліцією буде направлено до України 20 експертів. Про це йшлося під час зустрічі директора Департаменту міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МВС Мері Акопян з керівництвом Канадської королівської кінної поліції (RCMP).

За словами Мері Акопян, проект передбачає передачу професійних знань в таких сферах як співпраця поліції з громадськістю, підзвітність та правила професійної етики, аналіз інформації щодо злочинності, впровадження внутрішніх положень та стандартних операційних процедур, а також підвищення обізнаності щодо гендерних прав та прав людини тощо. Співпраця додатково передбачає направлення до України необхідних вузькопрофільних фахівців канадської поліції.

«Ми вдячні канадській стороні за послідовну підтримку реформи МВС та допомогу в становленні нової українській поліції», - зазначила Мері Акопян, додавши, що це не перший досвід співпраці МВС та RCMP  і у перспективі спільна реалізація нових проектів з реформи правоохоронної системи.

Своєю чергою, керівництво RCMP запевнило про готовність розвивати співробітництво та надалі сприяти розбудові системи МВС.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали