Кабінет Міністрів України вніс зміни до «закону Савченко»

clock
05.10.2016 12:33

Уряд схвалив зміни до «закону Савченко», напрацьовані Міністерством юстиції. Про це сьогодні, 5 жовтня, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Зміни передбачають зарахування одного дня попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі тільки тим особам, які не є рецидивістами і не вчиняли тяжких або особливо тяжких злочинів.

«Вбивці, ґвалтівники та інші злочинці, засуджені по тяжким статтям Кримінального кодексу, не повинні мати жодної поблажливості», – наголосив очільник відомства.

Перед цим перший заступник голови Національної поліції України Вадим Троян повідомив, що кожен десятий з числа тих, хто вже вийшов на волю за "законом Савченко" затримані, а половину з них знову заарештували.

На теперішній час з 8,5 тисяч звільнених 906 осіб, тобто 11% викрито в учиненні 27 умисних убивств, 21 тяжкого тілесного ушкодження, 12 зґвалтувань, 172 грабежів, 68 розбоїв та ін.

Раніше керівництво МВС України та Нацполіції неодноразово наголошувало на необхідності внесення зазначених змін, аби не погіршувати криміногенну ситуацію у країні.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали