Іван Варченко: Особи, які напали на україномовну жінку у Слов’янську, понесуть покарання за розпалювання ворожнечі та образу почуттів громадян за мовними ознаками

clock
29.10.2020 07:07

Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко заявив, що особи, «які зграєю накинулися на українськомовну жінку за, власне, українську мову, будуть нести покарання згідно законів України».

«Вже ближчим часом вони дізнаються, що Кримінальний кодекс Україні передбачає покарання за розпалювання ворожнечі та образу почуттів громадян за мовними ознаками (ст.161). Що санкція за знущання над людьми, які розмовляють українською, - до 5 років ув'язнення. У правовий спосіб їм буде доведено, що Слов'янськ - це Україна. Брутальна істота чоловічої статі, яка розпускала руки, познайомиться зі статтею 296 Кримінального кодексу, яка передбачає обмеження волі до 5 років», - сказав він.

«А громадянам, які зухвало ігнорують протиепідемічні заходи і наражають на небезпеку інших людей, агресивно відмовляючись користуватися масками в громадському транспорті, нагадають про зміст статті 44.3 Кодексу України про адміністративні правопорушення з штрафом від 17 до 34 тисяч гривень», - додав Іван Варченко.

Нагадаємо, поліція міста Слов’янськ відкрила кримінальну справу після відео, на якому жінку в маршрутці лають через те, що вона розмовляє українською, а потім намагаються виштовхати звідти. Наразі поліція встановлює особи громадян, які були учасниками цього інциденту.

Схожі матеріали