Ігор Клименко про справу вбитої Марії Борисової: «Висновок ДНК-експертизи - біологічні зразки, знайдені на загиблій дівчинці, належать затриманому»

clock
18.03.2021 07:02

Сьогодні, 18 березня, голова Нацполіції Ігор Клименко розповів подробиці допиту підозрюваного у згвалтуванні і вбивстві 7-річної Марії Борисової та про результати ДНК-експертизи.

«Ми відразу були впевнені, що взяли саме того. Але він довго заперечував. Досвід спілкування з людьми в погонах в нього є, адже за плечима – 5 років в’язниці - це остання ходка, а їх було 4.Він зізнався, як тіло мертвої 7-річної Марії Борисової засунув у мішок та зав’язав його якимось шнуром і поясом.Так, для слідства його зізнання є важливим. Але більш значущим є висновок ДНК-експертизи. Біологічні зразки, знайдені на загиблій дівчинці, належать затриманому. Це факт», - заявив Ігор Клименко. 

Він додав, що слідству відомі факти, що окремі особи намагаються вплинути на матір дівчинки, щоб вона публічно заявила про те, що не вірить у причетність фігуранта і натомість звинуватила іншу людину. 

«Підозрюваний залишається під вартою. Поліція збирає та належним чином оформляє доказову базу. І жодні маніпуляції не завадять – ми діємо по Закону та по совісті. За цей жахливий вчинок він мусить відповісти», - зазначив очільник Нацполіції. 

Схожі матеріали