Гвардійці Західного ОТО долучились до акції «16 днів проти насильства»

clock
10.12.2020 09:07

Щорічно в Україні, з 25 листопада до 10 грудня проводиться Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою.

Головна мета - привернути увагу до проблеми насильства у суспільстві та попередженні негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення.

Гвардійці переконані що кожна людина має право жити вільно, у безпеці, відчувати тепло і любов, тож у містах дислокації військових частин Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України долучились до акцій проти насильства.

У Чернівцях військовослужбовці військової частини 1241 взяли участь у міжвідомчій нараді спільно з Чернівецьким прикордонним загоном на якій було порушено питання захисту прав і свобод людей та протидії насильству відносно жінок, дітей, осіб похилого віку та торгівлі людьми.

У військовій частині 3002 в ході живого спілкування говорили і про те, що не можна мовчати, якщо ви знаєте, що у сусідній квартирі відбувається регулярне насильство у родині. Помічниця начальника юридичної служби старший лейтенант юстиції Юлія Агафонова розповіла про те, що в державі наразі діє постійна програма підтримка жертв насилля будь-яких видів.

«Необхідно розвінчувати міфи, які закладені у нашому суспільстві, - розповідає Юлія Агафонова. – Наприклад, «б’є – значить любить», «потрібно терпіти заради дітей», «домашнє насильство існує лише у нещасливих сім’ях». Ні, це все неправда. Окрім фізичного насилля, є і сексуальне, і економічне. Багато людей вважає, що насилля у родині – це коли хтось з членів сім’ї може вчинити фізичну розправу над людиною. Але буває і таке, що хтось стає дуже економічно залежним і інша людина цим користується».

У військовій частині 3008, що дислокується в Вінниці,  відбулась зустріч особового складу з керівником мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства.

Завдяки фахівцям соціально-психологічної допомоги нацгвардійці підвищили свою обізнаність із питань запобігання насильства в сім’ї, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

«Найвищою цінністю будь-якої держави є людина, її життя та здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека. Кожен громадянин повинен знати, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі – є порушенням прав людини. Кожна людина має право звернутися за допомогою, а не замовчувати», - наголошує керівник вінницької мобільної бригади Максим Юрченко.

Без подолання насильства, цього згубного явища в суспільстві, неможливо створити сприятливі умови для самореалізації людини, вільного її волевиявлення, розвитку паритетної демократії, реалізації принципу рівних прав, свобод і можливостей для жінок і чоловіків.

За матеріалами пресслужби НГУ

Схожі матеріали