Глава Уряду передав столичним пожежникам п’ять нових автомобілів (ФОТО, ВІДЕО)

clock
27.12.2016 16:19

Сьогодні, 27 грудня, Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відвідав Державну пожежно-рятувальну частину № 13 міста Києва. Під час візиту він наголосив на необхідності належного матеріального і технічного забезпечення рятувальників.

Прем'єр-міністр передав київському гарнізону п’ять нових пожежних автомобілів, що закуплені за кошти держбюджету на суму майже 19 мільйонів гривень. Також вогнеборці отримали 20 комплектів захисного одягу (каски, захисні куртки та штани, пожежні чоботи, рукавиці) та 600 метрів пожежних рукавів.

«Для оперативного реагування на всі надзвичайні події та ситуації рятувальники повинні бути забезпечені сучасною технікою. Крім того, вкрай важливим є питання заробітної плати вогнеборців. Держбюджетом на 2017 рік ми передбачили підняття зарплати рятувальникам з 3 до 5 тисяч гривень. Крім того, ДСНС виділено 600 мільйонів гривень на закупівлю пожежної техніки», – сказав глава Кабміну. Він також запевнив, що Уряд і надалі підтримуватиме вогнеборців і вирішуватимемо питання щодо подальшого підвищення заробітних плат, оновлення автопарку ДСНС та забезпечення престижу професії рятувальника.

Володимир Гройсман вручив трьом рятувальникам, які проявили мужність під час ліквідації пожеж та інших надзвичайних ситуацій, іменні годинники.

Своєю чергою, Голова ДСНС України Микола Чечоткін зазначив, що на період новорічних та різдвяних свят підрозділи Служби порятунку переходять на посилений режим несення служби. На цілодобовому чергуванні перебуватиме близько 7,5 тисяч рятувальників та 2 тисяч одиниць техніки, які зможуть оперативно відреагувати на пожежу чи іншу надзвичайну ситуацію.

Довідка: Район виїзду державної пожежно-рятувальної частини № 13 столиці охоплює два найбільші спальні райони столиці — Дніпровський та Деснянський, де проживає понад 300 тисяч мешканців. За минулий рік рятувальники цього підрозділу здійснили близько тисячі виїздів (це найбільший показник серед пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС в Україні), врятували 31 особу, не допустили знищення вогнем 64 будівель і 36 одиниць техніки. Під час несення служби в новорічну ніч вогнеборці цієї частини здійснюють в середньому близько 10 виїздів на гасіння пожеж.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали