Генеральний інспектор жандармерії Румунії: Для нас велика честь мати таких друзів як ви і допомагати вам (ФОТО)

clock
25.04.2017 13:45

До України прибула делегація жандармерії Румунії під керівництвом Генерального інспектора жандармерії Румунії Маріном Андреяном. Це перший офіційний візит делегації високого рівня жандармерії Румунії до України за останній час.

Церемонія урочистої зустрічі представників делегації жандармерії Румунії та Посольства Румунії в Україні відбулася біля будівлі Головного управління НГУ з хлібом і сіллю, за участі Почесної варти.

Українську сторону представив командувач Національної гвардії генерал-лейтенант Юрій Аллеров. Під час офіційної зустрічі учасники обговорили поточний стан співробітництва, досягнення та перспективи подальшої співпраці структур.

Генеральний інспектор жандармерії Румунії бригадний генерал Марін Андреяна привітав представників Національної гвардії з отриманням статусу спостерігача FIEP і висловив сподівання, що цього року НГУ отримає статус повноправного члена організації.

«Для нас є великою честю мати таких друзів як Ви і допомагати Вам. Я вже побачив, що у Вас є чому вчитися», - додав він.

«Співпраця з жандармерією Румунії переконала нас, що правоохоронну складову потрібно змінювати швидкими темпами. Ми покращуємо законодавчу базу, змінюємо форму одягу, систему підготовки, створюємо нові підрозділи і не зупиняємося на досягнутому», - наголосив командувач НГУ генерал-лейтенант Юрій Аллеров.

Командувач запевнив, що Національна гвардія спроможна швидко реагувати на загрози у всіх регіонах держави.

«Україна є щитом захисту Європи від навали російської агресії. Колишні дружні стосунки з Росією переросли в агресію неоголошеної війни. Унікальність НГУ в тому, що в своєму складі вона має як військову так і правоохоронну складові. Що дозволяє ефективно вирішувати широкий спектр завдань», -  підсумував він.

На цьому заходи не завершилися. Румунські гості попрямували до музею Національної гвардії. Далі за програмою – огляд військового містечка бригади з охорони дипломатичних представництв 2260.  26 квітня учасники делегації відвідують військову частину 3027 у Нових Петрівцях Київської області, де ознайомляться з технікою та озброєнням Національної гвардії України, стануть свідками практичних занять підрозділів військової частини та оглянуть умови проходженя служби гвардійцями в Україні.

Довідково

Не останню роль співробітництво з жандермерією Румунії відіграло в отриманні НГУ статусу спостерігача з перспективою членства у FIEP (Асоціації сил жандармерії та поліції країн Європи та Середземного моря у статусі військової установи) на початку жовтня 2016 року під час саміту Вищої ради генеральних директорів і командувачів структурами-членами FIEP у Бухаресті. Нацгвардія перша з силових структур України, кого визнали в Європі на такому рівні.

Іншим важливим результатом реалізації спільних проектів з колегами із Румунії можна вважати створення в Національній гвардії України гірського підрозділу для забезпечення безпеки в гірській місцевості, надання допомоги туристам. 9 інструкторів НГУ пройшли навчання в Центрі гірської підготовки жандармерії Румунії.

Прес-служба НГУ

Схожі матеріали