«Дякую за мужність та терпіння» - відбулася церемонія нагородження учасників ліквідації Чорнобильської катастрофи та вшанування пам’яті загиблих (ФОТО, ВІДЕО).

clock
26.04.2016 14:52

Сьогодні, 26 квітня, після вшанування пам’яті  ліквідаторів Чорнобильської аварії на території Міністерства внутрішніх справ України, у приміщенні Центру культури та мистецтв МВС України, відбулася урочиста церемонія нагородження учасників Чорнобильської катастрофи.

У церемонії, зокрема, взяли участь заступник міністра МВС – керівник апарату Олексій Тахтай, голова Української Асоціації «Чорнобиль» органів та військ МВС, генерал внутрішньої служби України, Василь Дурдинець та Президент української секції Міжнародної поліцейської асоціації, генерал внутрішньої служби України, Андрій Василишин.

Почесні нагороди та квіти отримали багато працівників різних структурних підрозділів МВС України та інших органів. Багато з них вже давно знаходяться у відставці.

Згодом, після церемонії нагородження, відбувся урочистий концерт.

У концерті взяли участь оркестр, балет та хор Академічного ансамблю пісні й танцю ‪Національної Гвардії України та багато інших талановитих виконавців, в тому числі, і діти.

«Життя продовжується, і воно продовжується в наших дітях та внуках. І вони знають про цю Чорнобильську трагедію лише з книжок», - наголосили ведучі.

Також, ведучі церемонії висловили свою подяку всім учасникам Чорнобильської катастрофи, а також навіть тим, хто не зміг сьогодні прийти за станом здоров’я.

"Ні, біль втрати неможливо залікувати,

Але щоб не трапилась нова біда,

Не дай нам Боже про це забути,

А пронести ту біль крізь пам'ять і рока"

(полковник у відставці Долгих Микола, учасник ЛНА на ЧАЕС 1986-87 рр.)

«Дякую, що ви сьогодні тут. Дякую, що ви сьогодні зі всією Україною» - цими словами завершився урочистий захід.

 

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали