«Добровольчі батальйони МВС стали форпостом захисту від російського агресора», – Зорян Шкіряк (ФОТО, ВІДЕО)

clock
27.04.2016 13:05

Про це радник міністра МВС заявив сьогодні на науково-практичній конференції «Два роки з початку АТО та гібридної війни РФ проти України: провал путінського бліц-кригу». На заході також були присутні народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко, президент Фонду національних стратегій Тарас Березовець, представники силового блоку держави та громадськості.

На конференції експерти розглянули початок та розгортання агресії Росії на українських територіях та проаналізували інструменти, методи і особливості ведення гібридної війни проти нашої держави.

«Та гібридна війна, про яку ми сьогодні говоримо, була спланована Генштабом Російської Федерації вже давно. Тобто, мова йде про довгострокову партію Путіна, яка, дякувати Богу, провалилася», - сказав Зорян Шкіряк.

Присутні дійшли згоди, що на момент початку агресії добровольці завдяки патріотизму та високому бойовому духу стали найдієвішою силою на шляху окупантів.

«Те, що ми вистояли, було основане на тому, що Путін недооцінив потенціал простих українських громадян, які взяли в руки зброю. І ці хлопці ціною власного життя і здоров’я зупинили навалу Путіна», – зазначив Антон Геращенко.

Визначну роль у формуванні добровольчого руху зіграло Міністерство внутрішніх справ України, в структурі якого з добровольчих об’єднань було створено батальйони особливого призначення.

«Завдяки Міністерству внутрішніх справ України було здійснено все необхідне, щоб захистити територіальну державну цілісність. Арсен Аваков став ініціатором створення добровольчих батальйонів, які і були форпостом захисту української незалежності від російського агресора», – наголосив Зорян Шкіряк.

Він також зазначив, що сьогодні підрозділи МВС докладають максимальних зусиль аби адекватно, ефективно і своєчасно боротися з сепаратизмом, здійснювати контртерористичні заходи та забезпечувати інформаційний супротив російській пропаганді.

«Наші підрозділи сьогодні є підготовленими на рівні західних країн і мають спеціалістів, які можуть працювати і виконувати бойові задачі на найвищому професійному рівні», – сказав радник міністра МВС.

Наприкінці конференції фахівці визначили, що військовий компонент в гібридній війні наразі не є пріоритетним. Головну роль сьогодні відіграє використання економічних, гуманітарних, медійних важелів тиску, яким і має чинити опір наша держава.

 

Департамент комунікації

 МВС України

Схожі матеріали