До уваги представників ЗМІ!

clock
25.04.2017 11:08

До України прибула делегація жандармерії Румунії під керівництвом Генерального інспектора жандармерії Румунії Маріна Андреяна.

26 квітня учасники делегації відвідують військову частину 3027 у Нових Петрівцях Київської області. Програма заходів розпочнеться о 10:00 з покладання квітів до пам’ятника «Чорнобильцям» за участю командування НГУ. Іноземні представники оглянуть умови проходженя служби гвардійцями у військовій частині; ознайомляться з технікою, озброєнням і засобами зв'язку Національної гвардії України; стануть свідками відкритих практичних занять підрозділів військової частини зі звільнення заручників та зімітованих рятувальних дій щодо пораненої особи в гірській місцевості. Також іноземним гостям продемострують дії особового складу на блокпосту, гасіння підпаленої людини малогабаритними вогнегасними пристроями.

Запрошуємо журналістів для висвітлення заходів.

Це перший офіційний візит делегації високого рівня жандармерії Румунії до України за останній час.

Не останню роль співробітництво з жандармерією Румунії відіграло в отриманні НГУ статусу спостерігача з перспективою членства у FIEP (Асоціації сил жандармерії та поліції країн Європи та Середземного моря у статусі військової установи) на початку жовтня 2016 року під час саміту Вищої ради генеральних директорів і командувачів структурами-членами FIEP у Бухаресті.

Нацгвардія перша з силових структур України, яку визнано в Європі на такому рівні.

Іншим важливим результатом реалізації спільних проектів з колегами із Румунії можна вважати створення в Національній гвардії України гірського підрозділу для забезпечення безпеки в гірській місцевості, надання допомоги туристам. 9 інструкторів НГУ пройшли навчання в Центрі гірської підготовки жандармерії Румунії.

Запрошуємо журналістів для висвітлення заходу 26 квітня. Представники ЗМІ можуть скористатися автобусом, що вирушатиме з Києва, вул. Констянтинівська, 5, о 7:50 ранку.

Акредитація здійснюється 25 квітня до 18:00 за електронною формою: http://ngu.gov.ua/ua/akredytaciya.

Телефон: (044) 428-66-16

Прес-служба НГУ

 

Схожі матеріали