Контраст
Шрифт

Дмитро Загарія очолив нове управління з кадрового контролю, протидії корупції і люстрації НПУ (ФОТО)

clock
13.12.2016 10:29

З метою посилення кадрового контролю в середовищі поліцейського корпусу, який зараз формується, та належного виконання Законів України «Про протидію корупції» та «Про очищення влади», у Національній поліції України створено Управління з питань кадрового контролю, протидії корупції та проведення люстрації.

Формування якісного корпусу поліцейських – один з ключових пріоритетів створення Національної поліції України. Новостворене управління буде займатися підбором кадрів та моніторингом якості кадрового складу НПУ.

Керівником Управління призначено полковника поліції Дмитра Дмитровича Загарію. Він має близько 30 років стажу служби в правоохоронних органах, пройшов шлях від рядового міліціонера до полковника поліції, нагороджений орденом «За мужність» III ступеня та медаллю «Захисник Вітчизни». Дмитро Загарія два роки був керівником Головного управління МВС України у Львівській області, з листопада 2015 року – очолив Головне управління НПУ у Львівській області.

Дмитро Загарія успішно справлявся з керівництвом обласним підрозділом міліції та поліції в період реформування. Він був одним з організаторів так званого «Самбірського експерименту» по організації кущової системи забезпечення правопорядку і безпеки в сільській місцевості, а також створення корпусу груп швидкого реагування, результати якого прийняті до впровадження по всій країні в рамках проведення реформи МВС.

Представлення концепції і стратегії діяльності новоствореного Управління з питань протидії корупції та проведення люстрації НПУ відбудеться в лютому 2017 року.

 

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність