Держслужба із надзвичайних ситуацій отримала літак АН-26 медичного призначення (ФОТО, ВІДЕО)

clock
29.04.2016 12:07

Про це сьогодні, 29 квітня, повідомив голова Держслужби із надзвичайних ситуацій Микола Чечьоткін під час урочистої передачі ДСНС повітряного судна Ан-26, обладнаного двома комплектами медичних модулів інтенсивної терапії.

«Сьогодні служба отримала літак АН-26 у медичному варіанті. Було проведено капітальний ремонт всіх вузлів та агрегатів цього літака, а також встановлено новітнє навігаційне обладнання, яке дозволяє здійснювати польоти за кордон», - повідомив очільник відомства. 

За його словами, літак  може одночасно транспортувати двох важко поранених, які потребують інтенсивної терапії, та дев’ятьох з легкими та середніми травмами. 

В свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зазначив: "Новітній супутниковий пілотажно-навігаційний комплекс і система попередження зіткнень TCAS-94 дозволяє судну виконувати рейси по міжнародних повітряних лініях у відповідності з нормами Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO). Це перший літак такого класу в Україні, який при необхідності може вивозити поранених прямо із зони лиха в закордонні клініки, підтримуючи життя весь час польоту за допомогою передових методів".
 



Ан-26 може використовуватися у найважчому європейському повітряному просторі. Його радіус дії 2200 км безпосадкового перельоту. Це надає можливість виконувати санітарні рейси навіть за кордон. 


Усі роботи із капітального ремонту та переоснащення повітряного судна виконували фахівці ДП «ЗАВОД 410 ЦА».

 

 

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали