Держприкордонслужба у взаємодії із правоохоронними органами на свята несуть службу у посиленому режимі

clock
04.05.2016 11:46

Під час Пасхальних та травневих свят Державна прикордонна служба України у взаємодії з іншими правоохоронними органами продовжує проводити посилені заходи безпеки, направлені на забезпечення недоторканності кордону України, безперебійної роботи пунктів пропуску, належної безпеки пасажирів, які перетинають державний кордон, недопущення в’їзду до України екстремістськи налаштованих осіб та ввозу на територію нашої держави зброї, боєприпасів, вибухівки та інших засобів терору.

Через збільшення пасажиро-транспортного потоку, для швидкого та комфортного перетину державного кордону у пунктах пропуску були створені усі належні умови та додаткові робочі місця для персоналу відомства.  В результаті, у першій частині травневих та Пасхальних свят було забезпечено безперебійну роботу пунктів пропуску, КПВВ та організовано належну безпеку для громадян, які їх перетинали. Загалом з 29 квітня прикордонники оформили майже 1 мільйон осіб та більше 220 тисяч транспортних засобів. 

Крім того для мешканців прикордоння, які прямували з метою відвідування рідних на Пасхальні свята, Державною прикордонною службою було організовано спрощений пропуск через місцеві пункти пропуску. В такому режимі в обох напрямках прикордонники оформили близько 10 тисяч осіб.
Для посилення  безпеки  кордону з Молдовою на ділянці Придністров’я було направлено близько 300 прикордонників, а прикордонні підрозділи посилили технікою. Заходи на цьому напрямку здійснюються у тісній взаємодії зі співробітниками Національної гвардії України.

У Південному регіоні в рамках посилення заходів з охорони державного кордону особлива увага приділяється морській ділянці. Для прикриття підступів з моря задіяно 5 тактичних груп кораблів та катерів морської охорони Державної прикордонної служби України. Посилено ведуть патрулювання прикордонні наряди   і в межах контрольованих прикордонних районів.
 Також для проведення моніторингу активно застосовується прикордонна авіація. У постійній готовності перебувають вертольоти Мі-8 та сучасні патрульні літаки DA-40 і DA-42. Зокрема, здійснено кілька польотних завдань та розпочато активне проведення повітряного моніторингу державного кордону на ділянках 8 прикордонних загонів у межах Північного, Південного, Східного, Азово-Чорноморського регіональних управлінь, на адміністративній межі з тимчасово окупованою територією АР Крим, а також постійно проводиться обстеження виключної (морської) економічної зони і акваторії Азовського моря.   В результаті польотних завдань за допомогою прикордонного DA-40 виявлено правопорушення на українсько-російській ділянці кордону. Порушники намагалися перевантаження із Росії за допомогою крана у трактор 5 тонн міндобрив.

Крім того Державна прикордонна служба України у взаємодії з іншими правоохоронними органами посилила заходи безпеки і на ділянці західного кордону.
Під час свят у пунктах пропуску прикордонниками використовуються переносні пристрої для проведення  ретельної перевірки документів осіб за наявними у Держприкордонслужбі базами даних та забезпечено цілодобове чергування ситуативних груп. 

 

Відділ з питань взаємодії із ЗМІ АДПС України

Схожі матеріали