Делегація МВС перебуває з робочим візитом у Грузії (ФОТО)

clock
23.10.2017 14:39

У рамках візиту до Тбілісі відбуваються робочі консультації з питань українсько-грузинського співробітництва у правоохоронній та міграційній сфері. До них залучені представники МВС, Нацполіції та Державної міграційної служби України.

Мова йде про оптимізацію механізмів взаємодії з метою ефективної міжвідомчої протидії транскордонній злочинності. Посилення взаємодії у цих питаннях відбувається у межах міжурядової угоди, підписаної в Батумі у 2011 році.

Українська сторона акцентувала увагу на суттєвому зростанні загальної кількості протиправних дій, які вчиняють у нашій державі іноземці, в тому числі громадяни Грузії.

«Ми маємо наміри вжити рішучих заходів з метою зупинити цю тенденцію», ‑ запевнив заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва та євроінтеграції Руслан Фуфалько.

З огляду на значну кількість саме грузинських громадян у числі іноземців, які вчинили злочини на території України, відбулася зустріч з представниками центрального департаменту кримінальної поліції МВС Грузії. У ході зустрічі сторони обговорили шляхи вдосконалення механізмів своєчасного обміну інформацією щодо осіб, причетних до вчинення злочинів, отримання їхніх фотозображень, дактилоскопічних карток та решти ідентифікаційних даних профайлінгу.

Окремо йшлося про імплементацію положень міжурядової угоди про реадмісію осіб, які знаходяться на територіях держав незаконно.

Представники МВС Грузії отримали офіційний лист міністра внутрішніх справ України із запрошенням здійснити візит в Україну у цьому році.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали