Дефіцит бюджету на потреби МВС у 2017 році – близько 20 мільярдів гривень (ВІДЕО)

clock
19.10.2016 15:11

Про це голова Громадської ради при МВС Володимир Мартиненко заявив сьогодні, 19 жовтня, під час брифінгу щодо результатів громадського обговорення відповідно до компетенції МВС проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік».

«Щоб відомство працювало, потрібно як мінімум близько 60 мільярдів гривень. Міністерство фінансів пропонує дещо більше 41 мільярда. Тобто дефіцит бюджету на роботу правоохоронної системи в Україні складає близько 20 мільярдів гривень», – констатував Володимир Мартиненко.

За його словами, відповідно до проекту бюджету на 2017 рік, Нацполіція забезпечується лише на 58,8%, Національна гвардія – на 83,5%, Державна прикордонна служба – на 71,3%, Державна служба з надзвичайних ситуацій фінансується менше ніж на 69%, Державна міграційна служба – менше ніж на 60%.

«Мова йде про загрозу звільнення значної кількості працівників, які зараз чесно працюють в системі», – зауважив голова Громадської ради при МВС України. Він також наголосив, що подальший розвиток і реформа відомства при такому рівні фінансування неможливі.

Департамент комунікації МВС України

 

 

Схожі матеріали