ДСНС за підтримки Агентства зі зменшення загрози Міноборони США планує провести національні тренінги (ФОТО)

clock
14.02.2017 14:47

Проведення командно-штабних навчань національного рівня за участю американських експертів восени поточного року стало темою зустрічі заступника голови ДСНС України Руслана Білошицького та представників Агентства із зменшення загрози Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки.

Сторони досягли попередніх домовленостей щодо створення робочої групи, розробки сценарію та визначення учасників навчань. Українська сторона підтримала пропозицію американських колег щодо проведення низки підготовчих семінарів у квітні та червні поточного року перед проведенням навчань.

«Насамперед, хочу відзначити, що Держслужба з надзвичайних ситуацій високо цінує продуктивне українсько-американське співробітництво у сфері цивільного захисту та висловлює щиру вдячність американській стороні за сприяння у розвитку радіаційної, хімічної, біологічної та ядерної (далі - РХБЯ) безпеки в Україні», – зазначив заступник голови ДСНС України Руслан Білошицький. Він також підкреслив, що спільна робота протягом 2016 року стала гарним підґрунтям для вдосконалення та посилення спроможності підрозділів хімічної безпеки ДСНС України. Завдяки запланованим на 2017 рік спільним тренінгам та навчанням українські спеціалісти з РХБЯ-захисту зможуть підвищити рівень оперативної сумісності з міжнародними підрозділами.

Під час обговорення учасники зустрічі визначилися, яка допомога з навчальними планами необхідна ДСНС, щоб підготувати свої власні кадри для забезпечення оперативного реагування на РХБЯ-загрози. Окремо обговорювалися прогнозовані терміни поставки обладнання: комплекту для утилізації вибухонебезпечних предметів на червень та комплекту реагування на РХБЯ-загрози на липень і вересень 2017 року.

Довідка: Кінцевою метою програми «Тренінги для інструкторів», що реалізуєтеся фахівцями Агентства із зменшення загрози Міноборони США, є підготовка висококваліфікованого кадрового резерву, що здатний досягти певного рівня оперативної сумісності, з тим щоб українські та міжнародні сили з усунення РХБЯ-загроз могли працювати спільно і злагоджено.

Прес-служба ДСНС України

Схожі матеріали