ДСНС: Оперативна інформація щодо ускладнення погодних умов на території України (станом на 20:00)

clock
28.01.2021 18:15

Станом на 20:00 годину спостерігається місцями невеликий сніг у Одеській (сніговий покрив 20-25 см), Київській (до 10 см), Черкаській (до 20 см), Чернігівській (до 2 см), Кіровоградській (до 10 см) та Вінницькій (до 5 см) областях; невеликий сніг з дощем у Миколаївській (до 15 см) та Херсонській (до 1 см) областях.

За інформацією Служби автомобільних доріг, проїзд на дорогах загального користування забезпечено, за винятком:

Обмеження руху

Одеська область – заборонено рух транспортних засобів всіх видів на автодорогах державного значення М-15 Одеса-Рені, М-16 Одеса – Кучурган та на всіх автодорогах місцевого значення.

Миколаївська  область – обмежено рух великовантажних та великовагових транспортних засобів та автобусів на автодорозі М-13 Кропивницький-Платонове.

Відсутні проїзди

До 9 н.п. у Одеському (1), Білгород-Дністровському (6) та Березівському (2) районах Одеської області.

Затори

Поблизу с. Петровірівка Ширяївського району Одеської області на автошляху М-05 Київ – Одеса через перемети та ожеледицю утворився затор з великогабаритних транспортних засобів. Для розчистки дороги та ліквідації автомобільного затору від Служби автомобільних доріг на автошляху М-05 Київ - Одеса, в межах Одеської області працює 46 од. техніки (Любашівка-Троїцьке - 9, Троїцьке-Маяки – 9, Маяки-Ревова – 4, Чапаєво-Знамянка – 12, Знам’янка-Одеса – 12). Від ДСНС залучено 10 од. техніки (у т.ч. БАТ та ІМР). Силами ДСНС відбуксирувано 41 од. техніки та надано допомогу 64 особам, прочищено 50 км дороги. Мобільними пунктами обігріву ДСНС (2 од.) здійснюється патрулювання для надання допомоги.

Всього з початку негоди підрозділами ДСНС здійснено буксирування понад 700 транспортних засобів (з них 14 швидких допомог, 19 автобусів) та надано допомогу близько 1 700 особам (з них 1 породілля), розпилено та прибрано 57 повалених дерев (Одеська –  44, Кіровоградська – 7 та  Миколаївська –  6).

Координацію дій здійснюють штаби обласних державних адміністрацій та Укравтодору.

Прогноз погоди на 29 січня

В Одеській та Миколаївській областях вночі невеликий сніг, вдень без істотних опадів. У Кіровоградській вночі та вдень - невеликий сніг. На дорогах місцями ожеледиця. Вітер південно-західний 7-12 м/с. Температура вночі 1-6° морозу, вдень від 2° морозу до 3° тепла.

ДСНС України

 

 

 

 

 

 

 

 

Схожі матеріали