ДПСУ: В рамках операції «Кордон – 2017» прикордонники затримали 235 нелегальних мігрантів (ФОТО)

clock
05.10.2017 11:39

Географічне розташування України завжди робило її транзитною країною для незаконних мігрантів. У пошуках кращого життя люди, переважно з пострадянських країн, намагаються потрапити через нашу державу в країни Європи.

В порівнянні з минулими роками, потік незаконних мігрантів збільшився на 26%.

Українські прикордонники щодня, на різних ділянках фронту, затримують осіб, які намагаються в незаконний спосіб перетнути державний кордон.  Варто зазначити, що до нашої країни вони потрапляють цілком легально, наприклад, маючи на руках документи про навчання.

Ще у квітні ДПСУ ініціювала проведення спеціальної операції «Кордон -2017». Це не перша операція загальнонаціонального масштабу, до якої залучені не тільки більшість вітчизняних міністерств та відомств, але  й представників правоохоронних органів суміжних країн. 

Основними завданнями, які стоять в рамках операції, є не лише боротьба з проблемою нелегальної міграції. Але й зниження рівня протиправної діяльності на державному кордоні, в прикордонних районах та областях. 

Однак, саме в межах спільної спеціальної прикордонної операції «Кордон-2017» українською стороною затримано 235  нелегальних мігрантів. Суміжними сторонами – 156.

А також не пропустили потенційних нелегальних мігрантів  ‑ 633 особи.

Операція «Кордон -2017» триватиме до 30 листопада поточного року. 

 

Департамент комунікації МВС України 

Схожі матеріали