Чиновники будуть відповідати за незаконну роздачу земель заказника «Жуків острів» вартістю 80 млн. гривень (ФОТО, ВІДЕО)

clock
23.02.2017 12:09

Оперативники Управління захисту економіки в м. Києві, бійці спецпідрозділу столичної поліції та  слідчі прокуратури міста провели 24 санкціоновані обшуки у екс-посадовців КМДА та Київської міської ради. На даний час 4-м учасникам земельної оборудки повідомлено про підозру.

У ході слідства працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) в місті Києві ДЗЕ Нацполіції та прокуратури міста Києва встановили екс-чиновників Київської міської державної адміністрації та Київської міської ради, які у 2007-2009 роках незаконно віддали у "приватні руки" понад 45 гектарів земель заказника місцевого значення "Жуків острів".

Щоб реалізувати свій злочинний план, зловмисники створили обслуговуючі кооперативи. В подальшому на підставі незаконних рішень Київської міської ради землі перейшли у власність новостворених кооперативів. Ці землі були розподілені між підставними членами даних організацій. Через деякий час вони перейшли у приватну власність юридичної особи.

За попередніми даними вартість земель заказника "Жуків острів" становить понад 80 мільйонів гривень.

22 лютого, оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в м. Києві Нацполіції, слідчі прокуратури м. Києва спільно із бійцями полку поліції особливого призначення № 1 ГУНП у місті Києві провели 24 санкціоновані обшуки за місцем мешкання фігурантів кримінального провадження та офісах комерційних структур, які також задіяні у земельній оборудці.

Правоохоронці вилучили понад один мільйон гривень, фінансово-господарську документацію, яка підтверджує незаконну діяльність.

На даний час колишньому заступникові голови КМДА – начальникові Головного управління земельних ресурсів, екс-начальникові юридичного управління апарату Київської міської ради та екс-начальникові відділу землевпорядкування Головного управління земельних ресурсів КМДА повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 (Зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України. Крім того, підозру оголошено і особі, яка брала участь у створенні фіктивного кооперативу.

Встановлюються інші особи, які також можуть бути причетні до незаконних махінацій з землею.

 

Департамент захисту економіки

Національної поліції України

тел. довіри (098) 103-96-59

dze@ekon.np.gov.ua

Схожі матеріали