Арсен Аваков зустрівся з Послом Японії в Україні (ФОТО)

clock
07.04.2017 05:54

Вчора, 6 квітня, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Шіґекі Сумі.

Під час зустрічі сторони обговорили готовність японської сторони надіслати в Україну експерта, який працюватиме на постійній основі в якості консультанта Національної поліції України питань роботи поліції з громадськістю.

Глава МВС поінформував, що в Одеській області вже розпочалася процедура розмитнення поставлених в Україну 635 одиниць автомобілів з гібридною силовою установкою «Mitsubishi Outlander PHEV». Як повідомив Арсен Аваков, з метою забезпечення органів і підрозділів поліції сучасним автотранспортом, придатним для виконання покладених на них службових завдань, Національною поліцією України був підготовлений проект цільових екологічних (зелених) інвестицій «Технічне переоснащення (заміна рухомого складу існуючих патрульних автомобілів Національної поліції України автомобілями з гібридною силовою установкою)». У рамках реалізації цього проекту здійснено закупівлю 635 одиниць автомобілів з гібридною силовою установкою «Mitsubishi Outlander PHEV».

Нагадаємо, що Нацполіція отримала від «Mitsubishi Motors Corporation» знижку вартості цих автомобілів. На вивільнений фінансовий ресурс, а це 124,6 млн. гривень, передбачено узгодити новий Проект у сфері екологічних інвестицій та провести процедуру публічної закупівлі щодо забезпечення Нацполіції екологічно, технологічно якісним гібридним автотранспортом у кількості близько 100 одиниць.

Також Арсен Аваков та Шіґекі Сумі обговорили ситуацію на сході Україні, блокаду та загострення бойових дій.

Окремо міністр внутрішніх справ України подякував Уряду Японії за передачу медичного обладнання для Державної прикордонної служби України.

«У контексті подій на сході держави, підтримка наших військовослужбовців є особливо важливою. Це високоточне медичне обладнання дозволить надавати якісну медичну допомогу, насамперед, пораненим воїнам, ветеранам АТО, прикордонникам та членам їхніх родин», – підкреслив Арсен Аваков.

Своєю чергою Пан Шіґекі Сумі поінформував, що МЗС Японії спільно з Японським Агентством Міжнародного Співробітництва (JICA) запрошують двох представників НПУ пройти навчальні курси по роботі поліції з громадськістю та організації управління.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали