Арсен Аваков зустрівся з Послом Суверенного Військового Мальтійського Ордену в Україні (ФОТО)

clock
04.04.2017 12:32

Перспективи взаємодії гуманітарного характеру обговорили міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков та Надзвичайний і Повноважний Посол Суверенного Військового Мальтійського Ордену в Україні Антоніо Гадзанті Пульєзе ді Котроне під час зустрічі, що відбулася сьогодні, 4 квітня, у МВС.

Йшлося зокрема про плідну активність госпітальєрів у нашій державі, реалізацію основних проектів, які Мальтійський Орден уже близько чверті століття здійснює в Україні через Мальтійську службу допомоги (МСД).

Міністр з приємністю відзначив участь Мальтійської служби допомоги під час Революції Гідності. Зокрема, тоді на Майдані працювала мальтійська польова кухня.

Сьогодні ж МСД передає та допомагає у встановлені мобільних мультифункціональних польових кухонь для постраждалого населення на Сході України, залучається до створення центрів соціальної реабілітації воїнів АТО та внутрішньо переміщених осіб тощо.

Останнім часом, за словами Посла, у східних регіонах України за участі Ордена створено дев’ять психофізичних реабілітаційних центрів для роботи з постраждалим населенням.

Гуманітарна місія є основою міжнародної діяльності Мальтійського Ордену, який, як підкреслив глава дипмісії, попри належність до католицької церкви, не будує свою роботу за принципом релігійної чи культурної преференції.

Підкреслюючи важливість реалізації конкретних справ у практичній площині на основі принципу нейтралітету та аполітичності, Арсен Аваков схвально оцінив активність Ордену і його структур в Україні.

«Україна має потребу в досвіді Мальтійського Ордену в галузі охорони здоров'я та зацікавлена в реалізації якомога більшої кількості медичних проектів», – зазначив глава МВС.

У контексті поглиблення співробітництва з Орденом з питань надання невідкладної медичної допомоги, охорони здоров’я та гуманітарної діяльності Арсен Аваков запропонував Послу розглянути можливість започаткування окремої програми для реабілітації працівників системи МВС, які зазнали контузій під час бойових дій. На думку Міністра з метою спільної реалізації такої ініціативи можна було б створити спеціальне відділення на базі одного з госпіталів МВС.

«Йдеться про гостру необхідність реабілітації тисяч українських бійців, які з численними поствоєнними травмами психологічного характеру повертаються в мирне життя. Для нас це ще один виклик сьогодення, який містить серйозні ризики для суспільства», – підкреслив міністр.

Сторони також обговорили питання прискорення підготовки до підписання Угоди про співробітництво між Україною та Суверенним Військовим Мальтійським Орденом, про що була досягнута домовленість під час минулорічного офіційного візиту в нашу державу Великого Канцлера Мальтійського Ордену Альбрехта фон Бьозелагера.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали