Арсен Аваков запропонував план для вирішення ситуації з транспортною блокадою (ВІДЕО)

clock
28.02.2017 21:03

Міністр внутрішніх справ переконаний у необхідності заборони товарообміну з окупованими територіями, за винятком товарів «критичного імпорту», та введенні чіткого контролю над товаропотоком з цих територій. Про це Арсен Аваков заявив сьогодні, 28 лютого.

Вирішення поточної конфліктної ситуації з блокуванням залізниці на Донбасі, на думку глави МВС, залежить від двох взаємопов’язаних кроків. «Перше, Кабмін повинен невідкладно прийняти постанову, яка регулюватиме порядок товарообміну з окупованими територіями, – зазначив Арсен Аваков. – Я наполягаю на повній забороні товарообміну, крім товарів «критичного імпорту», що забезпечують нашу металургію і енергетику».

Міністр переконаний, що Кабінет Міністрів повинен доручити Мінпаливенерго в короткий термін представити програму, яка знизить до мінімуму залежність від антрацитового вугілля, що поставляється з окупованої території і Росії.

Другий крок, згідно позиції Арсена Авакова, має здійснити АТЦ (Антитерористичний центр), який керує всіма операціями в зоні АТО. «АТЦ повинен прийняти рішення про порядок контролю над товаропотоком, на підставі постанови Кабінету Міністрів, а також механізмом його контролю, зокрема й з боку громадських організацій і політичних партій», – стверджує міністр. Він висловив впевненість, що таке рішення АТЦ зможе забезпечити нормальний механізм взаємодії громадських і політичних сил з силовиками в зоні АТО.

Крім того, Арсен Аваков оприлюднив відео сьогоднішньої сутички на залізничній колії біля Кривого Торця. Він закликав всі сторони конфліктної ситуації припинити інсценуації і запевнив, що поліція контролює ситуацію. «Ситуація на станції Кривий Торець стабілізована. Правопорядок під контролем поліції. І поліція буде так діяти і далі - незалежно від кланів справа або зліва, моїх або ваших уподобань, симпатій і антипатій. Іншого не може бути, якщо ми не хочемо жити в країні права», – запевнив Арсен Аваков.

Департамент комунікації МВС Україны

Схожі матеріали