Арсен Аваков вручив поліцейським Донеччини державні нагороди та службові квартири (ФОТО, ВІДЕО)

clock
24.12.2016 14:40

32 родини отримали житло у рамках програми міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з підтримки поліцейських-переселенців. Урочисте нагородження відбулося сьогодні в обласному главку поліції Донеччини під час відкриття першого в Україні Єдиного аналітичного сервісного центру.

Після запуску унікальної «розумної» системи регіональної безпеки міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, народні депутати України Олег Ляшко та Сергій Тарута, голова Маріупольської міськради Вадим Бойченко взяли участь у церемонії нагородження співробітників поліції Донеччини.

Арсен Аваков відзначив, що поліція Донеччини має найкращі результати роботи. Відтак завдання влади – дати підтримку поліцейським, які прийняли рішення служити та захищати народ України.

«Багато з вас вийшли з окупованої території, кинули усе, що було, залишили свої будинки та приїхали сюди. І ці останні роки ми з генералом Аброськіним думали, як допомогти офіцерам, справжнім українським поліцейським, які залишилися вірними присязі. Сьогодні ми знайшли таку можливість», – звернувся міністр до особового складу.

На цей час в поліції Донеччині працюють близько 800 поліцейських-переселенців, які залишившись без даху над головою. Три роки вони з дітьми мешкали у казармах, гуртожитках та на знімних квартирах.

За рішенням міністра було виділено кошти на придбання службового житла. Першими квартири отримали багатодітні батьки та співробітники, які зарекомендували себе відданою працею.

Сьогодні нову двокімнатну квартиру отримала родина Артема Кесояна, заступника начальника відділу управління кримінальної поліції обласного главку. З дружиною Поліною та двома синами 6 та 8 років вони живуть у рідних, а вже у цьому місяці у родині очікується поповнення.

Арсен Аваков наголосив, що керівництво міністерства підтримуватиме поліцію й надалі.

«Прем'єр-міністр Володимир Гройсман прийняв принципове рішення – пріоритет системи безпеки. Зовсім недавно вам було підвищено грошове забезпечення, у наступному році ми підемо далі. Але це дорога з двостороннім рухом. На вас падає велика відповідальність, ми будемо вимагати від вас більшої роботи», – підкреслив глава МВС, додавши, що Маріуполь – одне з міст, де місцева влада активно взаємодії з Нацполіцією.

Голова Марупльської міськради Вадим Бойченко відзначив, що завдяки такій співпраці, згідно з останнім соцопитуванням, люди стали більше відчувати себе у безпеці.

Незважаючи на бойові дії, три роки без жодних ротацій поліція Донеччини забезпечує безпеку в зоні АТО, захищає мирних людей та територіальну цілісність країни.

Глава МВС вручив державні нагороди кращим поліцейським. Відзнакою Президента України - медаллю «25 років незалежності України» було удостоєно майора поліції Сергія Рощупкіна, старшого оперуповноваженого відділу швидкого реагування ГУНП в Донецькій області.

Спецпризначенець Сергій Рощупкін брав участь у спецоперації із знешкодження озброєного злочинця у Маріуполі 17 червня та був важко поранений. Він першим крізь вікно пішов на штурм квартири у 5-поверхівці, де забарикадувався зловмисник, та прийняв на себе удар. Зловмисник розпочав перестрілку та привів у дію гранату. 36-річний поліцейський отримав більше 50 осколкових поранень ніг.

За три роки поліцейським при підтримці міністерства внутрішніх справ вдалося не тільки повністю відновити свою роботу, але й запровадити інноваційні проекти, такі як перший в Україні Єдиний аналітичний сервісний центр.

Арсен Аваков вручив відзнаку МВС «Вогнепальна зброя» ініціатору цих проектів, начальнику поліції Донецької області В’ячеславу Аброськіну та ще трьом керівникам підрозділів поліції прифронтового регіону.

Генерал Аброськін подякував міністру та усім, хто підтримував поліцію Донеччини.

«З вашою допомогою поліція Донеччини стала однією з найбільш «просунутих». Ми завжди будемо стояти за Україну», – зазначив начальник ГУНП в Донецькій області.

Також відзнаки та грамоти МВС було вручені тим співробітникам поліції, які відзначилися найбільше.

Нагадаємо, Арсен Аваков взяв участь у відкритті Єдиного аналітично-сервісного центру, який почав діяти у Маріуполі.

Відділ комунікації

поліції Донецької області

Схожі матеріали