Арсен Аваков відкрив оновлений Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України на Луганщині (ФОТО, ВІДЕО)

clock
07.04.2017 08:40

Робоча поїздка міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова на Луганщину розпочалась з міста Рубіжного. Саме тут сьогодні, 7 квітня, глава МВС відкрив оновлений Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

У 2014 році приміщення НДЕКЦ МВС України у Луганську захопили представники незаконних збройних формувань. Центр змушений був передислокувався у непристосоване приміщення у Сєвєродонецьку, згодом – у Рубіжне. Криміналістам бракувало експертного обладнання та спеціально облаштованих приміщень для проведення експертиз та досліджень, вкрай необхідних для роботи поліції.

Завдяки зусиллям керівництва Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції та Головного управління НПУ у Луганській області сьогодні у місті Рубіжному на вулиці Визволителів почав функціонувати належним чином обладнаний адміністративно-лабораторний комплекс НДЕКЦ.

«Незважаючи на непрості умови, в яких сьогодні знаходиться Луганщина, ми робимо все можливе, щоб поліція області професійно та якісно виконувала свої функції, надавала жителям якісні сервісні та експертні послуги. Це надзвичайно важливо, що саме тут, у регіоні де проходять військові дії, ми відбудували поліцейську інфраструктуру, яка відповідає європейським стандартам та викликам сьогодення», – зазначив Арсен Аваков під час відкриття Центру.

У оновленому НДЕКЦ Луганщини є окремі балістична та хімічна лабораторії, обладнані сучасними установками. Завдяки цьому новому обладнанню луганські експерти-криміналісти зможуть проводити судові експертизи за 21 напрямом дослідження.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали