Арсен Аваков: Високий рівень довіри суспільства, сучасна боєздатність - це Національна гвардія України (ФОТО, ВІДЕО)

clock
26.03.2019 14:02

Сьогодні, 26 березня, відзначається 5-та річниця з Дня створення Національної гвардії України. На базі Міжнародного центру підготовки підрозділів у с. Старе, що на Київщині, за участі Президента України Петра Порошенка, прем‘єр міністра Володимира Гройсмана та керівників силових відомств, гвардійцям вручили почесні нагороди, техніку та ключі від квартир. ‎‏

«У вирішальний для держави час ви захистили Україну. Високий рівень довіри суспільства, сучасна боєздатність - це Національна гвардія України. 5 років важкої та відповідальної праці заради миру та спокою. І сьогодні ви на сторожі безпеки і Закону. Дякую за службу!», - привітав бійців НГУ Арсен Аваков.

У свою чергу Петро Порошенко сказав: «Україні завжди були потрібні патріоти, здатні в критичних ситуаціях захищати український народ і берегти громадський порядок. Особливого значення така діяльність набула в критичні моменти нашої історії, коли йшлося про загрозу для громадської безпеки та припинення терористичної діяльності».

У часи, коли була портібна нова правоохоронна структура, в НГУ ввійшли військовослужбовці, відібрані за найжорсткішими критеріями: віддані та фахові. Визначальним для формування НГУ став прихід до її лав добровольчих підрозділів.

«Кожне слово в гордій назві Національної гвардії України підтверджено 5 роками хоробрості та відваги її бійців. За мужність і героїзм, зразкове виконання бойових завдань, 1364 були відзначені державними нагородами. 184 гвардійці віддали своє життя у зіткненні з ворогом за свободу і незалежність нашої держави», - додав Президент України.

Пям’ять загиблих бійців вшанували хвилиною мовчання. Панахиду по загиблих відслужив митрополит Київський Епіфаній.

«Частини НГУ забезпечують виконання широкого спектру важливих завдань: від забезпечення громадського порядку до охорони АЕС та дипломатичних представництв. Тепер НГУ - потужна сила, яка має сучасну зброю та техніку, бійці впевнено почувають себе в будь-якій ситуації. Число бійців в лавах НГУ зросло в 2 рази. Понад 20 тисяч контрактників служать сьогодні у Нацгвардії. Нацгвардія отримала сотні одиниць автомобільної та бронетехніки, вартістю лише за минулий рік на 1 мільярд гривень», - зазначив Президент України.

Петро Порошенко присвоїв 45-му полку ім’я Олександра Красіцького та вручив відповідний прапор частини. Військовослужбовцям Національної гвардії надали сетрифікати та ключі від нових квартир, а також вручили високі нагороди за відвагу та мужність.

Відбулась виставка військової техніки, презентація книг та святковий концерт.

«За результатом багатонаціональних навчать “Rapid Trident 2018” та “SeaBreeze” бійці НГУ отримали високу оцінку від партнерів із НАТО. Успішно побудовано нову сержантську вертикаль. Вдосконалюється Міжнародрий міжвідомчий центр підготовки підрозділів НГУ», - додав Президент України.

Зі словами вітання до гвардійців також звернувся прем’єр міністр України Володииир Гройсман: «За 5 років Національна гвардія стала справжньою гордістю, ознакою доблесті нашої держави, відчуття обов’язку. Суспільство поважає тих, хто в важку хвилину здатен приймати рішення та захищати свою державу. Кожного дня ви будуєте фундамент безпеки та готові адекватно реагувати на поставлені виклики. Завдяки вам люди відчувають, що на вулицях спокійно».

 

Департамент комунікації МВС УКраїни

Фото: Андрій Новицький

Схожі матеріали