Арсен Аваков: Унікальна книга «Апостол» повернута народу України (ФОТО)

clock
25.04.2017 15:53

Четверо фігурантів справи затримані поліцією в одному з ресторанів в центрі Києва при спробі продати викрадену книгу. Зловмисники є членами злочинної групи, яка спеціалізувалася на  крадіжках антикваріату та працювали «на замовлення». Про це сьогодні, 25 квітня, повідомив міністр внутрішніх справ України.

За його словами, майже рік Департаменти карного розшуку та кримінальної розвідки Нацполіції спільно з Департаментом захисту національної державності СБУ вели роботу по розшуку раритету.

«Були організовані складні оперативні заходи, відпрацьовані зв'язки можливих підозрюваних і посередників, оперативники працювали безпосередньо в середовищі викрадачів. За наявною інформацією була спроба продажу книги до Російської Федерації», - зазначив очільник МВС.

Арсен Аваков додав, що спочатку «продавці» просили за книгу 150 тисяч доларів, але зійшлися на 100 тисячах.

«Оскільки торгувалися вони із працівниками поліції, в результаті отримають не гроші, а термін. Зараз у них проходять обшуки. Можливо, в результаті цієї операції вдасться повернути і інші викрадені артефакти», - сказав Глава МВС.

Нагадаємо, «Апостол» - одна з перших друкованих книг України, видана у 1574 році Іваном Федоровим. Книга була викрадене 10 травня 2016 року з відділу стародруків та рідкісних видань Національної бібліотеки України імені Вернадського.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали