Арсен Аваков: У Черкасах запрацювала перша в Україні річкова патрульна поліція (ФОТО)

clock
22.04.2016 18:52

На черзі запуск у Києві, Дніпропетровську та Запоріжжі. Про це сьогодні 22 квітня повідомив міністр внутршніх справ України Арсен Аваков. 

 


З 19 квітня на службу вийшло 42 поліцейських, які патрулююватимуть прибережну захисну смугу та пляжні зони в Черкаській області.


«За першу добу патрульні поліцейські і держінспектори з охорони навколишнього середовища виявили безліч фактів браконьєрського вилову риби. Вилучили близько 400 кг незаконно виловленої риби», - сказав Арсен Аваков, додавши: «відтепер браконьєрам стане важче, а в зоні відпочинку, що прилягає до Дніпра, – спокійніше».


За словами очільника міністерства, патрульні екіпажі оснащені позашляховиками «Renault duster» для патрулювання прибережної зони і швидкохідними катерами для контролю над акваторією Дніпра.
Межами патрулювання є прибережна захисна смуга і пляжна зона Черкас, села Червона Слобода та Свидівок Черкаського району Черкаської області. 


За словами міністра МВС, на період нересту риби територія патрулювання буде розширена вздовж прибережної захисної смуги від села Кедина Гора Золотоніського району до села Васютинці Чорнобаївського району, від с. Свидивок Черкаського району і до  с. Сагунівка Черкаського району Черкаської області.

 

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали