Арсен Аваков: «Стратегія розвитку МВС і надалі впроваджуватиметься незалежно від політичної кон’юнктури» (ФОТО, ВІДЕО)

clock
02.12.2016 19:06

Сьогодні МВС перетворилося на цивільний орган державної влади, на який покладається функція формування єдиної державної політики та координація діяльності правоохоронної системи України. Про це міністр внутрішніх справ заявив сьогодні, 2 грудня, під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Ернстом Райхелем.

Метою перебування німецької делегації стало посилення двостороннього співробітництва у правоохоронній сфері, а також процес реформування центральних органів виконавчої влади, діяльність яких координується МВС.

«Ми цінуємо внесок Німеччини у відстоюванні інтересів нашої держави, захисті її суверенітету і територіальної цілісності та вдячні Уряду Німеччини за підтримку курсу реформ в Україні», – зазначив Арсен Аваков.

Він додав, Федеральне Міністерство внутрішніх справ Німеччини активно підтримує МВС України на шляху реформування правоохоронних органів. У межах довготривалого співробітництва урядів двох країн українські правоохоронці пройшли стажування у підрозділах поліції Німеччини. Працівникам МВС також надано можливість вивчення німецької мови на базі Гете-інституту.

Своєю чергою Посол Ернст Райхель зауважив, що Уряд Німеччини цінує спільні зусилля, а відтак і надалі підтримуватиме впровадження ефективних реформ в Україні.

Уряд Німеччини передав Нацполіції три мікроавтобуси Mercedes Sprinter. Підтримка надана в межах гуманітарної допомоги.

«Це частина нашої підтримки Україні, яка буде продовжуватися. Для нас особливо важливо підтримувати українську поліцію в ці складні часи», – підкреслив Ернст Райхель.

Федеральне відомство кримінальної поліції Німеччини в найближчому майбутньому надасть Експертній службі МВС України необхідне обладнання для проведення ДНК-аналізу.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали