Арсен Аваков: Стійку правоохоронну систему ми будемо мати у найближчі три-п’ять років (ВІДЕО)

clock
27.02.2017 06:30

Про це міністр внутрішніх справ України заявив у ексклюзивному інтерв’ю «ТСН. Тиждень».

За його словами, досвід європейських країн і розвинених демократій каже, що там, де поліція буде користуватися довірою більше 50%, тобто більшості населення, там буде стійка правоохоронна система.

«Я дуже розраховую, що таку систему ми будемо мати в найближчі три-п'ять років. Коли ці молоді хлопці, яких ми набрали зараз за конкурсами, почнуть займати керівні посади, коли наберуться досвіду, коли перестануть розбивати машини, над якими всі так потішаються. І ця ситуація стабілізується, коли ми стабілізуємо законодавство. Але це процес, крок за кроком», - заначив очільник МВС.

Сьогодні  у Міністерстві внутрішніх справ працює близько 300 тисяч осіб. Це і Національна гвардія, прикордонники, поліція, міграційна служба, сервісні центри, ДСНС та інші служби.

«Для того, щоб розгорнути цю машину в принциповому характері, потрібен час, потрібна стратегія і тактика. І ми це робимо. Десь у нас виходить краще, десь не виходить. Але, вважаю, що ми маємо дуже непогану динаміку, якщо взяти за три роки», - зауважив Арсен Аваков.

За його словами, пік захоплення і обожнювання патрульною поліцією, яка в якийсь момент мала 60% рівня довіри, зараз опустився до тверезої повсякденності – 40%.

«Ми маємо деяке підвищення довіри в загальному до системи поліції, там близько 25%. Але це статистика. Для мене важливо бути чесним перед собою і перед тими, хто реально бачить результат», - зазначив Арсен Аваков.

Він додав, що у найближчих планах МВС зробити реформу поліції незворотною, до кінця сформувати в повному обсязі Національну гвардію, яку створили в 2014 році, та реформувати Державну службу з питань надзвичайних ситуацій.

«Найближчим часом ми оголосимо про повне скорочення і знищення такого поняття, як пожежна інспекція, замість старих МРЕВ у нас з'являються нові сервісні центри та інше. Ось це дає мені компенсацію за весь негатив, який йде в бік тих людей, які змушені робити непопулярні та жорсткі речі», - сказав глава МВС.

Департамент комунікації МВС

Схожі матеріали