Арсен Аваков: Силові блокадні дії на Донбасі неприпустимі (ВІДЕО)

clock
06.06.2017 14:37

Про це міністр внутрішніх справ України заявив сьогодні, 6 червня, коментуючи заяву штабу блокади про намір проводити наступний етап блокади на Донбасі, спрямований на націоналізацію ряду українських підприємств.

«Збирається кілька людей, які приймають рішення «будемо блокувати». Але що, наприклад? «Мені не подобається трамвай, який йде по вулиці, я буду його блокувати», – заявляє якийсь штаб блокади. Я вам заявляю, що ніхто, крім держави, на території країни не має права на монополію силових дій!» - наголосив Арсен Аваков.

За його словами, такі заяви – політичні спекуляції.

«Я вкрай рекомендую панам, які беруть на себе таку відповідальність і намагаються отримати політичний капітал, думати спочатку про країну, а вже потім про свою вагу в суспільстві», - підкреслив міністр.

Арсен Аваков також повідомив, що так звані «ЛНР» і «ДНР» реквізували державну власність, власність приватних українських осіб, зокрема великих заводів, які платили в бюджет України.

«У зв'язку з цим вийшло дуже чітке і зрозуміле рішення РНБО: не контактувати з цими підприємствами, не брати у них ніякий товар та не мати з ними жодного контакту, тобто заблокувати їх доти, поки підприємства не будуть повернуті в законну власність України. Дуже шкода, що значна кількість наших людей працює на цих підприємствах на окупованій території. Але інакше не буде доти, поки бандити не повернуть незаконно реквізоване», - додав він.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали