Арсен Аваков: Росія веде війну в Україні руками недержавних виконавців (ФОТО)

clock
06.12.2016 22:38

Росія, яка веде гібридну війну, здійснює силову операцію за підтримки недержавних виконавців: бойовиків, груп місцевого населення та громадських радикальних організацій, зв'язок з якими формально повністю заперечується. Саме це сталося на Донбасі і в Криму.  Про це міністр внутрішніх справ України заявив сьогодні, 6 грудня, під час виступу на конференції «Гібрідна війна в Україні», яка зараз проходить у Канаді.

На заході присутні посли, військові аташе дипломатичних місій, парламентарі та урядовці Канади

За словами Арсена Авакова, особливістю конфлікту на Сході України є потужна інформаційна складова, яку по праву можна вважати інформаційно-психологічною війною.

«Така війна спочатку перемагає розум і тільки потім території. Як показує час, Росія взяла цю теорію на озброєння і з успіхом для себе використовує її у своїй агресивній зовнішній політиці по відношенню до України, Грузії та інших країни», - наголосив очільник МВС.

Арсен Аваков зазначив, що не зважаючи на те, що війна матиме кінець, породжені нею проблеми соціального плану нікуди не підуть. Натомість, на його думку, вони увійдуть в якості значущих складових у специфічний феномен «гібридного світу», з яким українському суспільству, народу і нації жити доведеться ще дуже довго.

«Якщо з гібридною війною українці більш-менш знайомі, то гібридний світ може стати найближчим часом предметом спекуляцій і конспірологічних теорій», - додав міністр внутрішніх справ.

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали