Арсен Аваков: Рішення суду про усунення франківського патрульного з посади – необґрунтоване (ФОТО, ВІДЕО)

clock
23.10.2017 11:02

Про це сьогодні, 23 жовтня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив під час нагородження нагрудними знаками «За відвагу в службі» патрульних поліцейських з Івано-Франківська Христини Гардаман, Володимира Яціва і Леоніда Гончарука. 

5 липня вони врятували життя чоловіку, який намагався повіситися на власному балконі. А нещодавно командира цього екіпажу Леоніда Гончарука усунули з посади за рішенням суду. Поліцейські під час патрулювання зупинили водія за керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. Ним виявився колишній полковник міліції, брат якого працівник прокуратури. Суд визнав провину звинуваченого за статтями 130 та 185 – кермування у нетверезому стані та непокору поліції. Але останній поскаржився, що патрульні зламали йому мізинець при затриманні.

«Якщо патрульний поліцейський, гвардієць або прикордонник застосовує силу і припиняє злочин, кожен винний повинен бути покараний. Не важливо, чи це впливовий колишній міліціонер, прокурор або суддя», – зазначив Арсен Аваков.

Нагадаємо, Генеральний прокурор України Юрій Луценко візьме під особистий контроль справу з франківськими патрульними поліцейськими.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали