Арсен Аваков: Правоохоронці затримали на хабарі ще двох чиновників (ФОТО)

clock
13.05.2017 15:38

Як повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, сьогодні, 13 травня, під час отримання чергового «траншу» були затримані голова Нікопольської районної державної адміністрації та голова Першотравневої сільради Дніпропетровської області.

«Тільки вчора затримали керівника Кілійської районної державної адміністрації Одеської області, як сьогодні в руки правоохоронців потрапили глава Нікопольської РДА та голова Першотравневск сільради», – заявив Арсен Аваков.

Нагадаємо, затриманий в Одеській області чиновник продавав за валюту права на земельні ділянки уздовж Дунаю. Його колеги-хабарники з Дніпропетровської області торгували підписами.

«60 тисяч гривень вони вимагали від бізнесмена за укладення договору з демонтажу будівлі і підписання документації про виконання робіт. Під оперативним наглядом працівників Департаменту захисту економіки Нацполіціі та Прокуратури Дніпропетровської області вони брали і ділили між собою гроші. Не соромлячись і не боячись наслідків», – повідомив глава МВС і додав, що тривають обшуки.

Арсен Аваков заявив про намір правоохоронців протидіяти вірусу хабарництва, який косить чиновників, зокрема голів райдержадміністрацій.

«Попереджаю: всіх ненаситних чиновників чекає така ж доля, як і глав райдержадміністрацій – затримання на гарячому, суд і тюремний строк», – підкреслив Арсен Аваков. За його словами, глава Нікопольської районної державної адміністрації та голова Першотравневск сільради можуть бути позбавлені волі на строк від п'яти до десяти років.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали