Арсен Аваков: Правоохоронці ведуть перемовини з чоловіком, який захопив заручників у Луцьку

clock
21.07.2020 13:50

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що наразі з заручниками все гаразд. Про це він заявив під час спілкування з журналістами в Луцьку.

«У нас є контакт із особою, яка захопила заручників. Ми з ним розмовляємо, перемовини йдуть. З заручниками все гаразд. Ми сподіваємося, що зможемо вирішити питання найближчим часом», - сказав Арсен Аваков.

Також він додав, що правоохоронці контактували з родичами та друзями особи, яка захопила заручників:

«Ми зробимо все, щоб вирішити цю ситуацію мирним шляхом. Працює спеціальна група», - додав очільник МВС.  

Арсен Аваков також звернувся до представників ЗМІ із закликом - бути обережнішими з коментарями у бік людини, яка утримує заручників:

«Це не допомагає вирішенню ситуації і створює додаткову напругу. Є речі, про які можемо говорити, а є такі, про які – ні. Інформація про те, що ця людина лікувалася у психіатричній лікарні, не відповідає дійсності».

Як повідомлялося раніше, поліцейські допомагають співробітникам Служби безпеки України під час проведення ними спецоперації зі звільнення заручників, забезпечуючи правопорядок на місці надзвичайної події.

Окрім того, вибухотехніки ГУНП у Волинській області знешкодили одну гранату, яку викинув зловмисник. Його особу встановлено, це – 44-річний мешканець Рівненської області.

Територія середмістя Луцька залишається перекритою задля забезпечення безпеки громадян.

Нагадаємо, у Луцьку чоловік захопив автобус із близько 20 заручниками. В області введено оперативний план «Заручник». При собі злочинець має зброю та вибухівку.

Схожі матеріали