Арсен Аваков: Поліція застосувала силу у приміщенні ОУН через людину із гранатометом у вікні (ФОТО, ВІДЕО)

clock
11.05.2017 09:10

Для застосування сили у офісі громадської організації 9 травня були вагомі підстави, адже поліцейські побачили у вікні особу у камуфляжній масці з гранатометом на плечі. Про це сьогодні, 11 травня, під час засідання Уряду повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Були спекуляції, ніби поліцейські безпідставно штурмували офіс організації. У момент, коли там збирався натовп, поліцейські побачили, що у вікні відповідного офісу стоїть людина у камуфляжній масці і у неї на плечі гранатомет. З цього питання треба було приймати рішення: чи ми повинні думати, що це жарт, чи приймати негайне рішення. Поліцейські прийняли негайне рішення увійти в це приміщення і локалізувати проблему», – зазначив Арсен Аваков.

Він додав, що після входу у приміщення правоохоронці виявили використаний тубус від ручного протитанкового гранатомета, який був пустий.

«Ми не могли знати, чи цей пустий тубус, чи там готується постріл. Це було в центрі міста», – додав очільник МВС.

Арсен Аваков нагадав, що під час проведення «Євробачення» та перед підписанням рішення ЄС про безвіз для України в центрі столиці не можна було припустити заворушень.

«Потрібно було приймати рішення, або нам припустити ризик зіткнення в центрі столиці за два дні до підписання рішення Євросоюзу та під час «Євробачення», або ми заблокуємо цю ситуацію», – наголосив голова МВС.

Він також наголосив, що маргінали та радикали не пануватимуть на вулицях.

«Є державна влада, вона, найчастіше, неідеальна, в обличчі поліцейських сил, але будемо намагатися, щоб все було гідно», – зауважив глава МВС.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали