Арсен Аваков: Осквернення синагоги в Умані – спроба дестабілізувати україно-ізраїльські відносини (ВІДЕО)

clock
21.12.2016 15:43

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає напад на синагогу в Умані спробою створити негативний фон для україно-ізраїльських відносин. Про це він заявив сьогодні, 21 грудня, на засіданні Кабінету Міністрів України.

Як підкреслив глава МВС, за останні три місяці це вже друга спроба поширення антисемітських, ксенофобських настроїв. У жовтні був напад на рабина, громадянина Ізраїлю.

«Ми будемо жорстко карати за такі прояви насильства. Це більше, ніж злочин. Це спроба поширити в суспільстві зовсім невластиву нам тему. Це робиться з метою створення негативного фону для україно-ізраїльських переговорів», – наголосив глава МВС, висловивши сподівання на оперативне розслідування інциденту.

Нагадаємо, у ніч на 21 грудня група невідомих зловмисників осквернила могильний комплекс цадика Нахмана в Умані. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу України «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної залежності або ставлення до релігії».

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали