Арсен Аваков: Ми не дамо перетворити хресну ходу на провокацію у масштабах всієї країни (ФОТО, ВІДЕО)

clock
26.07.2016 16:53

Для охорони правопорядку під час ходи МВС вводить особливий режим. Пропуск на молебень буде здійснюватися через 20 металошукачів та лише після перевірки документів, які засвідчують особу. Окрім цього, буде проводитися огляд сумок, рюкзаків та особистих речей задля уникнення проникнення на місце проведення молебню зброї та  вибухонебезпечних речовин. Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив  сьогодні, 26 липня,  під час брифінгу.

«Зараз обидві групи вірян знаходяться недалеко від Києва. Є домовленість із Предстоятелем УПЦ (МП) Онуфрієм локалізувати цю ситуацію, віруючі зупинять хід та сядуть у автобуси, аби проїхати до місць ночівлі», – зауважив глава МВС.

Хода почнеться 27 липня об 11:00 на Володимирській гірці, де пройде служба. Потім усі охочі зможуть пройти або проїхати до Києво-Печерської Лаври.

«Я звертаюся до всіх патріотів: не дайте перетворити цей релігійний ритуал в провокацію в масштабах всієї країни. Давайте дамо цій ситуації пройти рутинно», – підкреслив очільник МВС.

Як повідомив заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий, правопорядок від початку заходів і до їх завершення будуть охороняти близько 5 тисяч правоохоронців, включаючи Нацгвардію та інші служби. Він закликав усіх учасників ходи мати при собі документи, які засвідчують особу, а також не брати заборонені предмети.

За словами Андрія Крищенка, очільника київської поліції, правоохоронці взаємодіють із  мерією столиці: «Виділені автобуси, які привезуть завтра вранці з території Київської області на Володимирську гірку всіх учасників цієї ходи. Тобто пішої ходи, що планувалася спочатку, не буде».

Департамент комунікації МВС України

Фото Андрія Новицького

Схожі матеріали