Арсен Аваков: Бойко та Медведчук вели антиукраїнські перемовини в Москві

clock
27.03.2019 10:31
Про це сьогодні 27 березня, під час засідання Уряду, заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Чому так сталося, що було порушення закону України, порушення санкцій України про заборону авіасполучення з Російською Федерацією, ми мали перельоти Бойка та Медведчука (Юрій Бойко та Віктор Медведчук, політичні діячі) "Київ "Жуляни"- Москва" та "Москва-Київ "Жуляни"? Ми знаємо, які вони вели перемовини у Москві - антиукраїнські. Я хочу знати, хто з українських чиновників прийняв таке рішення – порушити заборону, створити такий комфорт для людей, які вели перемовини в Москві з прем’єром країни-агресора Мєдвєдєвим. Я як міністр українського уряду хочу мати відповідь", - сказав Арсен Аваков.

В свою чергу Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що на підставі висловлювання Арсена Авакова буде доручення Уряду:

"Я просив би прикордонників, Державіаслужбу і " Украэрорух " перевірити, де було порушення. Якщо є заборона, чому це відбулося в такий спосіб. Із відповідним реагуванням", - підкреслив Володимир  Гройсман.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко зазначив, що сьогодні за цим фактом буде зареєстроване відповідне кримінальне провадження.

"Повідомлю про те, що сьогодні буде зареєстровано провадження про незаконний перетин кордону. Але питання не тільки до аерослужби, але й до прикордонної служби, яка випустила цих осіб усупереч встановленому порядку. Провадження буде зареєстровано і відповідна реакція не забариться", - сказав Юрій Луценко.

Департамент комунікації МВС України 

Схожі матеріали