Арсен Аваков: Без тотального перезавантаження судової системи та прокуратури нічого не вийде!

clock
14.04.2016 15:07

Міністр внутрішніх справ констатував необхідність повного перезавантаження прокуратури і судової системи України, без якої реформа правоохоронної системи не буде ефективною.

«Я хочу констатувати одну річ — скільки б ми не змінювали поліцейську систему, без повного тотального перезавантаження судової системи нічого не вийде. Без повного тотального перезавантаження Генеральної прокуратури та (системи) прокуратури в цілому нічого не вийде. Саме в цьому і полягають головні ризики системи безпеки країни», — заявив міністр.

«Якщо ми ці дві речі не поміняємо, дуже скоро молоді нові поліцейські зіткнутися  із цинічною відсіччю (і це вже відбувається) судової і прокурорської системи, які їх навчають, як потрібно жити за «старими» правилами», — сказав Аваков.

За його словами: «Поки що у нас вистачає сил чинити опір, сподіваюся, їх вистачить і надалі».

«Це дуже важливий фактор, який недооцінюють», — зазначив Арсен Аваков.

 

 

Довідка:

«Київський Форум» є щорічним міжнародним заходом, заснованим Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну» у 2007 році. Станом на сьогоднішній день даний захід є майданчиком для переговорів і обміну досвідом з питань безпеки в Європейському та Чорноморському регіонах.

Київський Форум з безпеки проводиться за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні, Фонду Маршала і Королівського інституту міжнародних відносин «Chatham House» (Великобританія)

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали