Арсен Аваков: «Без норми про «особливий статус» закон про децентралізацію може бути підтриманий Радою»

clock
10.06.2016 11:47

Про це в ексклюзивному інтерв’ю ІА «Інтерфакс-Україна» повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. На його думку, на голосування Верховної Ради України необхідно виносити законопроект про децентралізацію, в якому не буде пункту про "особливий статус" Донбасу.

«Той проект треба забути, адже він ніколи не буде проголосований. Треба виносити окремо без норми про "особливий статус" і голосувати тільки децентралізацію. Тоді є всі шанси, що законопроект буде проголосований», –  сказав Арсен Аваков.
Очільник міністерства висловив переконання, що «за гарною ідеєю децентралізації камуфлюється ідея особливого статусу, яка навряд чи отримає підтримку суспільства».

Відповідаючи на питання, чи можна прописати у законопроекті норму про «особливий статус» із відкладеною у часі дією, він сказав: «Я не думаю, що це можливо. Сам факт внесення цього проекту до порядку денного сесії Верховної Ради викличе дуже серйозну кризу».

Арсен Аваков також висловив думку, що питання надання «особливого статусу» Донбасу слід виносити на всеукраїнський референдум, щоб саме громадяни України дали оцінку.

«По цьому питанню, як і у ситуації судової реформи, має бути референдум. Але судову реформу ми дотиснули, трохи компромісно, але дотиснули, і це великий плюс. А тут, якщо йти на питання «особливого статусу», то нехай про це скаже народ. Такі речі не можуть вирішуватися однією-двома фракціями в парламенті», –  підкреслив він.

 

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали