Анастасія Дєєва: Кожен може зробити свій вклад, щоб зупинити домашнє насильство (ВІДЕО)

clock
21.04.2017 14:48

На цьому заступник міністра внутрішніх справ України з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва наголосила сьогодні, 21 квітня, з нагоди презентації соціального відеоролику «Жінки проти насильства» в Українському кризовому медіа-центрі.

Ролик створено в рамках проекту Фонду народонаселення ООН в Україні спільно з Міністерством внутрішніх справ, Офісом підтримки реформ МВС, громадською організацією «Ла Страда – Україна», громадською організацією «КримSOS» та Благодійним Фондом «Чіріклі». Метою відзнятого ролику є бажання показати різні види насильства, а також продемонструвати, що від домашнього насильства можуть страждати жінки, незалежно від віку, соціального статусу, роду діяльності.

У короткому відеоряді жінки говорять про найчастіші прояви насильства у родині: економічне, фізичне, психічне та сексуальне.

«Це коротке відео показує, що у насильства немає соціальних, етнічних, професійних, культурних, вікових чи регіональних меж. Від домашнього насильства може постраждати кожен, не має значення, це чоловік, жінка чи дитина. Проте кожен може зробити свій вклад, щоб зупинити цей жах раз і назавжди»– зазначила заступник міністра внутрішніх справ України з питань євроінтеграції Анастасія Дєєва.

За даними дослідження, проведеного Фондом народонаселення ООН, щороку близько 1 850 000 жінок віком 15-49 років зазнають домашнього насильства в Україні. Українською поліцією були зареєстровані 127 478 звернень про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 173-2 КУпАП (Насильство в сім'ї). А на національну гарячу лінію з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації протягом 2016 року надійшли 34 547 дзвінків.

Дане відео покликане привернути увагу суспільства до цього болючого питання і закликає протидіяти йому.

Нагадаємо, що нещодавно відбулася презентація поліцейської мережі протидії домашньому насильству.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали