9 травня поліція Донеччини припинятиме будь-які провокації (ФОТО)

clock
09.05.2017 09:45

Громадський порядок та безпеку людей під час відзначення Дня перемоги над нацизмом в Другій світовій війні забезпечуватимуть більше 2 тисяч поліцейських. Напередодні річниці трагічних подій в Маріуполі заступник глави Нацполіції В’ячеслав Аброськін під обгорілими стінами будівлі міськуправління міліції закликав не влаштовувати провокацій та не ображати ветеранів.

В 2014 році проросійські сили цинічно використали для кривавого штурму будівлі міліції дату, важливу для тих, хто пройшов Другу світову та родин, яких вона торкнулася.

Генерал відзначив, що на той момент люди не володіли інформацією і розгубилися. Ніхто не був готовий до такого – ані армія, ані правоохоронці, ані звичайні громадяни. Цим скористалися терористи.

Але з того часу все змінилося, і 2014 рік вже не повториться. Три роки поліцейські захищають мирних жителів в умовах бойових дій та готові реагувати на будь-який розвиток подій.

«На теперішній час готова поліція, готова місцева влада, готові люди… Наше завдання – забезпечення публічної безпеки, щоб не ображали та не принижували літніх людей, які вийдуть в цей день. Хтось вийде з якоюсь стрічкою, хтось без неї. В ці дні найважливіше – згадати загиблих, а не піаритися на цих стрічках або ще чомусь», - наголосив В’ячеслав Аброськін.

Заступник глави Нацполіції відзначив, що ветеранів залишилось дуже мало, і вони заслуговують на повагу. Він попередив, що правоохоронці припинятимуть будь-які провокації.

«Буквально кілька днів тому ми вітали ветерана, співробітника міліції, якому виповнилося 90 років. Він на війну прийшов у 17 років, у 44-му… І ніякий марш він не пройде, бо насилу пересувається. Реальних ветеранів на цьому марші будуть одиниці. Ми зробимо все, щоб не було провокацій та правопорушень», - підкреслив генерал.

Нагадаємо, поліція вживає безпрецедентних заходів безпеки під час 9 травня, правопорядок та спокій людей охоронятимуть 550 нарядів поліції.

Відділ комунікації поліції Донецької області

Схожі матеріали