8-9 травня поліція в основному забезпечила правопорядок на належному рівні – Олександр Фацевич (ФОТО, ВІДЕО)

clock
10.05.2017 07:56

Значну роль в організації спостереження за розвитком подій, керуванні силами та засобами при ускладненні обстановки, а також фіксації правопорушень зіграло використання новітнього обладнання. Про це сьогодні, 10 травня, на відомчій відеоселекторній нараді повідомив заступник глави Національної поліції України Олександр Фацевич.

За його словами, загалом на території України 8 та 9 травня за ініціативою органів державної влади та місцевого самоврядування відбулося понад 2 тисячі масових заходів, участь у яких взяли близько 700 тисяч громадян. Публічну безпеку та порядок в ці дні забезпечували понад 30 тисяч поліцейських та 3,5 тисячі військовослужбовців Національної гвардії.

Олександр Фацевич наголосив, що значну роль в організації спостереження за розвитком подій, керування силами та засобами при ускладненні обстановки, фіксації правопорушень зіграло використання новітнього обладнання. Зокрема, правоохоронці використовували три спеціальних автомобіля візуального спостереження Ситуаційного центру Національної поліції та Національної гвардії, а також поліцейський гелікоптер.

«Загалом заходи в державі проходили спокійно, вполовину менш активно, ніж у попередні роки. Про це свідчить незначна кількість учасників акцій у більшості регіонів, набагато менше конфліктних ситуацій, і, в результаті, затриманих громадян, мінімальна кількість травмованих», – сказав Олександр Фацевич.

Він додав, що за різноманітні правопорушення до відділків поліції були запрошені 89 осіб. Крім того, поліцейськими у п’яти регіонах держави відкрито вісім кримінальних проваджень.

Заступник глави Національної поліції подякував особовому складу за відповідальне ставлення до роботи та належне забезпечення правопорядку на територіях обслуговування.

Департамент комунікації Національної поліції України

Схожі матеріали