55 % стажерів працевлаштовані у сервісних центрах МВС (ФОТО, ІНФОГРАФІКА)

clock
17.01.2017 09:15

У межах реформи колишніх МРЕВ та заміни їх на сервісні центри МВС у 2016 році у 14 областях України та місті Києві пройшла Програма стажувань – інтенсивний безкоштовний курс навчання для тих, хто прагне у майбутньому стати працівниками фронт-офісів сервісних центрів МВС.

Пріоритетом реформи є якісне надання адміністративних послуг та клієнтоорієнтований персонал. У зв’язку із цим, відбувається поступове оновлення кадрового складу. Під час відбору стажерів найважливішим чинником є їх мотивація – бажання обслуговувати громадян і гостре розуміння потреби у зміні рівня якості надання державних послуг.

«Якість обслуговування та клієнтоорієнтованість – основні пріоритети реформи. Ми – одна з небагатьох державних структур, що проводить подібний набір на навчання та професійну підготовку для подальшого оновлення кадрового складу. Показники працевлаштування стажерів переконуючі. Перше стажування відбулося у Києві: з 48 претендентів, що брали участь у конкурсі, працевлаштовані 42 особи. В середньому у 2016 році працевлаштовані 55% стажерів. Найвищий показник у Черкаській області, де працівниками сервісних центрів МВС став 81% стажерів. Найнижчий показник наразі Одеській області – 38% працевлаштованих стажерів», – коментує керівник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

У 2017 році Програма стажування проходитиме у Рівненській, Полтавській, Сумській, Івано-Франківській, Херсонській, Житомирській, Чернівецькій, Волинській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

Нагадуємо, що стажування проводиться на посади співробітників фронт-офісів сервісних центрів МВС – це посади, які прирівнюються до посади провідного спеціаліста, з офіційним працевлаштуванням, 40-годинним робочим тижнем з вівторка по суботу, місячною заробітною платою від 6 тисяч гривень. Посадові обов’язки передбачають безпосереднє надання послуг з реєстрації (перереєстрації) транспортних засобів, видачі (обміну) посвідчень водія та приймання іспитів, роботу з документами та базами даних, надання консультацій тощо.

Ознайомитися з усією інформацією щодо графіків проведення стажування, вимог до кандидатів, критеріїв відбору, статистик, а також заповнити та надіслати анкету можна у підрозділі «Стажування» на сайті Головного сервісного центру МВС.

Прес-служба Головного сервісного центру МВС

Схожі матеріали