2017 рік у міграційній службі має стати роком клієнтоорієнтованості

clock
07.12.2016 07:00

2 грудня у Київській області проведено розширене засідання Колегії ДМС України за участю керівників територіальних органів. Колегією розглянуто роботу міграційної служби за основними напрямками та визначено основні пріоритети діяльності на наступний рік.

Найважливішою реформою 2016 року у міграційній службі стало запровадження нових ID-паспортів, відтак багато уваги під час засідання приділено останнім нововведенням у законодавстві, які імплементовано у листопаді.

Відзначаючи значний прогрес у наближенні роботи служби до європейських стандартів, Голова відомства Максим Соколюк наголосив на необхідності підвищення культури спілкування працівників ДМС з громадянами, які звертаються за отриманням адміністративних послуг.

За словами Соколюка, на жаль в ЗМІ все ще пишуть про хамство і байдужість працівників територіальних підрозділів. Все це вкрай негативно впливає на рівень задоволеності громадян процесом отримання послуг.

Сьогодні завершуються тендерні процедури через систему Прозорро і вже на початку 2017 року всі без виключення підрозділи ДМС будуть забезпечені не лише обладнанням для оформлення біометричних документів, але й сучасними комп’ютерами,  що дозволить суттєво зменшити час проведення процедур завдяки переходу на електронний документообіг.

Максим Соколюк окремо наголосив, що збільшення місць, де можна оформити документи - одне з ключових завдань та найефективніший шлях подолання черг і корупції у сфері документування, тому керівникам територіальних органів доручено сприяти у роботі ЦНАП із підготовки та початку оформлення біометричних документів.

За матеріалами прес-служби ДМС України

Схожі матеріали