«Вони думали, що в окопі їхні», – гвардієць про відбиття позиції та свій перший бій (ВІДЕО)

clock
26.05.2024 13:00

Гвардієць на псевдо Монгол служить у 45 полку Нацгвардії України. Він, як і тисячі чоловіків, приєднався до війська на початку повномасштабного вторгнення. До виконання завдань в зоні бойових дій разом з підрозділом готувались довго. Свій перший бойовий досвід отримав на півдні країни. 

«Спочатку моїм завданням було доставка усього необхідного на позиції нашим хлопцям, – розповідає Монгол. – Відносив воду, харчі, боєприпаси. Усе робив вночі, хоча і це не уберігало від виявлення ворожою розвідкою. Доводилось проходити багато. І обстрілювали нас, і дрони працювали. Але хлопцям однаково потрібно було доставляти все необхідне».


Пізніше Монголу довелось заступити і на позицію. Саме там і відбувся його перший бій, в якому він не тільки вистояв та утримав позицію, а й утилізував кількох окупантів. 

«Лежали з товаришем, говорили, мріяли про те, що зробимо в першу чергу, коли повернемось додому. Тоді почув, що хтось лізе, кажуть «свої». Я сказав товаришу, щоб він дав автомат. Поговорив з тими «своїми» і тоді зав’язався бій. Товариш споряджав магазини, я стріляв. По голосах було зрозуміло, що їх 5-6, я побачив точно, що поклав кількох, інші були поранені». Монгол розповідає, окупанти були впевнені, що в окопі дійсно російські бійці. Адже саме так вони вели розмову і йшли дуже впевнено туди.


Бій тривав близько 20 хвилин і тільки по його завершенню Монгол зрозумів, що отримав кульове поранення в руку. Куля пройшла навиліт. Пізніше по хлопцях почали працювати ворожі дрони. Уламки поранили і його, і товариша.

Історію першого бою Монгола ви можете побачити у відео

Національна гвардія України

Схожі матеріали